Thursday, January 3, 2013

Co a jak cvičím?

Už dlouho jsem nepsala nic o cvičení a protože je tento blog o zdravém životním stylu, cvičení k němu neodmyslitelně patří!:) Chtěla bych jenom uvést na pravou míru, že nemám žádný hubnoucí plán, ani nemám v plánu v budoucnu tvořit:) Hubnutí už mám dá se říct za sebou, ale o tom jindy:)
Takže cvičením se udržuju v kondici, baví mě a už se stalo součástí mého každodenního života. A co a jak cvičím?


Je pravda, že od nového roku chci cvičit každý týden podle nějakého řádu/plánu a každý týden si ho měnit. Do teď jsem si cvičila, co chtěla a co by mě zrovna bavilo. Většinou je to z větší části cardio a posilování břicha, nohy trošku zanedbávám :D


Nejčastěji si zapnu nějaké video Jillian, všichni jí určitě znáte:) Nejčastěji nějaký level ze Shredu, No more trouble zones nebo Six pack in six weeks. Je to taková ta jistotka,že procvičíte všechno v čase do jedné hodiny.


Co ale dělám poslední je dobou je cvičení bez předlohy..Zapnu si seriál a doslova si u toho poskakuju dokud díl neskončí :D Používám prvky z Jillianiných a Cassey videí, ani nad tim nepřemýšlím a střídám po chvilce..:) Akorát už pak nemám sílu na posilování..no ale i tak to pro mě zatím funguje:)


Do fitka samozřejmě taky chodím, ale už mě přestalo bavit jen tak běhat na pásu..to mi přišlo vždycky jako věčnost:D Místo toho chodím na různé lekce, třeba Jumping. Ten mě chytnul :) 30 minut kardia a 15 minut posilování, do dobré dynamické hudby a se skvělými cvičitelkami:) Princip je jasný, mít zpevněné tělo a skákat do rytmu, různé cviky.. Rychle to uteče:)


Další cvičení na které chodím je Bosu cardio, u nás ve fitku je k dispozici je i jenom bosu posilování, ale tohle je víc zábavnější :) Po cvičení mě vždycky pěkně bolí břicho, musíte mít zpevněné tělo kvůli rovnováze. Hraje samozřejmě i rychlá hudba, která mě prostě nakopává.

Určitě mám v plánu vyzkoušet i něco jiného, ale tohle je momentální :)
Budu se přidávat i můj cvičící plán někdy, až si ho pěkně vytisknu a nalepím na skříň:D
A jak a co cvičíte vy?:)

D.

12 comments:

  1. Tak to, že by sis nějaká jídla nedala naprosto chápu. Olivy, tuňák, žampiony apod. mají přece jen stále dost odpůrců. :D
    K tvému článku - koukám, že sport ti docela dost říká, kolik ti vlastně je, pokud to není tajné? :-) A taky to vypadá, že už máš dost zkušeností s hubnutím a tak, tak už se dopředu těším, až se s nějakými v budoucnu podělíš. :-) A poslední věc, že ty koukáš na Vampire Diaries? :P

    ReplyDelete
  2. Já tedy aktuálně cvičím Body revolution s Jillian. Na posilování či cvičení mimo domov naneštěstí nemám čas, takže se spokojím i s domácím prostředí, které mi, musím uznat, daleko více vyhovuje. :)
    Hopsání u seriálu by mě asi nenapadlo (možná i kvůli tomu, že se všeobecně moc nedívám na seriály, ani filmy, ani cokoliv jiného, holt není čas).

    Tak ti přeju hezké cvičení v novém roce! :))

    http://fitkriss.blogspot.cz

    ReplyDelete
  3. Trampolínky bych chtěla vyzkoušet co nejdřív a potom ještě tu jogu ve vzduchu a spoustu dalšího...bohužel čas na to příliš nemám a ted mám ještě permici do posilky, kterou musím vychodit :). Jinak k tomu cvičím ještě doma s Cassey a chodím do tanců

    ReplyDelete
  4. Také mám v plánu vyzkoušet pro mě něco nového, chci mít takle větší obzor! :))
    Chtěla bych zkusit Jumping, ale u nás není, takže smůla, musím ještě vyčkat! :D

    ReplyDelete
  5. Tak abych byla upřímná, jsou i lepší jídla, než čočka, ale když připustím, jak je zdravá, nedělá mi zas takový problém jí sníst (narozdíl třeba od sójového masa). A fazolky v menším množství můžu, navíc v kombinaci s olivami, rajčaty, tuňákem a dresingem ani nejsou chuťově moc výrazné. :-)
    Tak mně je abych byla přesná 20 a půl. :D
    Radši netipuju, jak jsi těch 5 kilo zhubla, důležité je ale, že teď už to děláš správně.:) Přesně, každý by si měl uvědomit, jestli je pro něj důležité kolik mu ukáže váha (číslo ví, jen on sám) a nebo jak vypadá (vidí a občas i soudí všichni okolo). Těžké je si to uvědomit a hlavně se tím řídit, protože hubnout kila hladovkou je jednoduché a rychlé. O účinnosti už víme.. :-/ :-)
    Jinak na ten tvůj článek už jsem opravdu zvědavá. :-)

    ReplyDelete
  6. Jumping jsem vždycky chtěla zkusit, ale kvůli kolenu jsem nikdy nemohla :( A hlavně bych měla strach, že vyletím z trampolínky :D :D
    Jinak bosu jsem měla hodně ráda, teďka chodím do fitka, kde bosu není :( Ale zase mají vakushape a power plate :)

    ReplyDelete
  7. v tech přezdívkách se vyznat! :D jsem ráda, že se vzájemně sledujeme :)
    taky plánuju článek o cvičení, ikdyž oproti tomu tvému to bude dost nuda - já si sice nepouštím seriály, ale pustím třeba desetiminutovou písničku a jedu :D nejradši posiluju až po skákání :)
    jumping bych chtěla vyzkoušet, já byla na hodině alpinningu a bylo to boží!

    ReplyDelete
  8. Som tu 1. krát! A na 1. krát sa mi tu moc páči, atmosféra a tvoj životný štýl sú mi blízke, sledujem a teším sa!

    ReplyDelete
  9. Taky jsem byla parkrat na trampolinach:) Mas moc krasny design, jak si to dokazala?:))

    ReplyDelete
  10. Ty hodiny bosu a jumpingu ti vážně závidím..v té naší prdeli je maximálně jóga :/:D Cvičívám většinou s Jillian, ta jediná mě stále baví. V létě hodně kolo nebo brusle. Máš pěkný blog, hned si tě přidávám do sledovaných:) Jo a su z Valašska, takže nářečí je valašské..ale vy v Praze mátě taky dobré nářečí :DD

    ReplyDelete
  11. Já cvičím doma, Jillian nebo Nike training club.. Zatim na tom nejsem tak dobře že bych poskakovala bez přemýšlení u seriálu :D
    A ještě tancuji street dance, a v létě jsem chodila plavat :)
    Jinak taky nehubnu.. ale six pack chci :D

    ReplyDelete
  12. Skvělý blog! Já mám nejradši posilovnu a kolektivní sporty...až se moje lenost uklidní, konečně vyzkouším Jillian:).

    ReplyDelete

Děkuji za komentáře:) Odpovídat budu k vám na blog nebo do komentářů, nejde mi přidávat odpověď:(



blogger template by lovebird