Thursday, March 14, 2013

Změny,změny..:)

Ahoj holky:)
Snad jste dneska měli krásný den!
Venku ten sníh snad už taje,tak už aby přišlo jaroo!

No a s jarem jsem se rozhodla pro určité změny v jídelníčku, možná taková lehká očista po té zimě?
Moje tělo se poslední dobou až moc ozývá..A to budou ty změny, které zase rychle ruším:D Zkrátka jsem se snažila jíst více mléčných výrobků, ty kvalitní, jogurty né méně než 3% tuku, tvarohy, cottage. Mléko jsem teda nepila, protože ho už od malička nemám ráda, tady změna nepřišla a nepřijde:D No a hele, tělu se to nelíbilo a mě začalo být čím dál víc blbě..
Takže teď budu minimalizovat mléčné výrobky na jedno jídlo denně, takže buď jogurt nebo tvaroh nebo cottage..ale ne vše najednou :D


Další bod, na který bych se chtěla více soustředit je tzv. clean eating. Každý si tento pojem může vzít po svém, pro mě je to jedení přírodních surovin. Vím,že to nejde na 100%, ale poslední dobou se mi to docela daří:) Začala jsem se více věnovat složení potravin a jakmile je tam něco, čemu nerozumím nebo nevím,co to je..vracím produkt zpátky do regálů:) Na co si kupovat musli tyčinky, kde jsou pochybné ingredience,když si je můžu udělat sama doma? O pečivu ani nemluvě, to už jsem si v obchodě nekoupila pěěěěkně dlouho:) Radši si doma upeču chleba sama, přesně vím, co tam dám, reguluji množství atd..:) Oříšková másla? Není nic lehčího než si rozmixovat doma pár oříšků..atd :D Možná je to podané zmateně, ale chápete mě ne?:)


Porce a pravidelnost jídla. To je další věc se, kterou si teď hraju:) Tak dva týdny zkouším, co kdy a jak mi nejvíce vyhovuje:) A pětkrát denně to nebude :D Zjistila jsem, že častějším jezením docílím "ranního" těla i večer:) Porce tedy zmenšuji, ale úměrně tomu zvětšuji počet;) Ve škole jím prakticky každou přestávku, kousek ovoce, domácí sušenku, suchary (ty taky plánuji si dělat doma), nakrájenou papriku..atd. Kolem jedné mám větší jídlo něco jako oběd a pak znova svačinky, tím pádem je večeře menší, většinou vajíčko, kopa zeleniny, suchar. Vím, někomu to přijde málo..ale když jíte pravidelně celý den, tak velká večeře už není potřeba! Jeden den už jsem si říkala, že jsem toho snědla nějak moc..kouknu do zrcadla a hele! Břicho nebylo nafouklé, vypadalo jako ráno, i přes to,že jsem se celý den "nacpávala". Neměla jsem ani jednou hlad a když jo, hned jsem něco malého snědla. Někomu vyhovují tři větší jídla, dvě menší svačinky, mě vyhovuje tohle:) A věřte mi,že už jsem toho za poslední dva týdny vyzkoušela hodně:D


 Tak. Trošku kecací článek, ale myslím, že se patří:) Jaké jsou vaše zvyky?:)
Budete chtít někdy napsat jídelníček?

A tady se musím ještě pochlubit, jaké krásné kamarádky mám <3
V. ples:)) 

12 comments:

  1. Já už se taky nemůžu dočkat pořádného jara:) Jinak já teda tvaroh ani cottage vůbec nejím:( nevím proč vůbec mi to prostě nechutná:D.. Jinak já se snažím jíst zhruba po 3 hodinách, a musím říct že mi to celkem vyhovuje, nemám pak hlad a tímpádem se pak nenacpu k prasknutí:) meitím si místo "pochoutek"/sladkostí atd dávám rpostě ovoce nebo zeleninu.. například teď jahody.. vím, že ted v těch kupovat v tuto dobu tolik vitamínu není jako z těch našich vlétě na zahrádce, ale myslím že lepší, když mám na něco chut, dát si tohle, než třeba čokoládu nebo párek v rohlíku ze škollního bufetu..:) navíc mě ovoce ve škole hrozně osvěžuje:))
    PS: děkuju za přání:)

    ReplyDelete
  2. taje, taje - jaro, pooojď!
    o očistě taky přemýšlím, zítra budu jen o zelče :D
    s clean eatingem a domácíma věcma tě naprosto chápu :) já jen musím zdělat všechny zásoby:D..
    možná málo, ale hlavně že ti to vyhovuje :)
    a kamarádky krásné máš, ale i ty jsi kráska!

    ReplyDelete
  3. tak ti držím palce, ať ti všechno pěkně vyjde :)

    ReplyDelete
  4. Také jsem teď v hubnoucím režimu a úplně přesně ti rozumím:) Snažím se co nejvíce (jednoduchých) jídel dělat doma, velké množství zeleniny, jím hodně polévky, rýži...Úplně jsem vynechala sladkosti a celozrnné pěčivo si dám cca 2 kousky týdně.

    Myslím, že je to spíše takový životní styl, opravdu se cítím mnohem lépe!! Hodně sil :))

    ReplyDelete
  5. šikulka :) tak at ti to vydží a cítíš se co nejlépe

    ReplyDelete
  6. JÁ taky nedokážu jíst třeba 3x denně, vždycky minimálně jednu svačinu potřebuju .. a hlavní je najíst se ráno ! :D klidně budu bez večeří, hlavně ráno ! :D a vždycky kousek sladkého.. achjo je to asi návyk :D
    Na poslední fotce ti to strašně sluší! ^^

    ReplyDelete
  7. Já teda poslední 2, 3 roky začala jíst těch 6 porcí denně, i víc, ale poslední dobou od toho už odpouštím a jím tak 4 porce, vyhovuje mi to tak víc. Ale každý je jiný, a na jídelníčky budu zvědavá ;))

    ReplyDelete
  8. Ty jo :-) to vypadá super, možná se i v něčem inspiruji :-)

    ReplyDelete
  9. jarní očista je moc dobrý nápad, trošku to tělo probudit. Mě tedy vyhovuje jíst 4x - 5x denně, podle toho v kolik v ráno vstanu. když jsem se nesnažila jíst zdravě, žrala jsem celý den :D takže já se musím trochu korigovat. :)

    jídelníčky určitě piš :)

    ReplyDelete
  10. já si na jaro budu muset ještě počkat :( všude kam se podívám vidím jen sníh :/

    ReplyDelete
  11. Krásné kamarádky. Taky se snažím jíst zdravěji,ale zase to nepřeháním. Pečeš si doma chleba?? Máš domácí pekárnu??
    Jinak pokud máš teda zájem o vypracovaný čtenářský deník, tak se ozvi na můj mail StochlovaAdela@seznam.cz

    ReplyDelete
  12. Jídelníček určitě napiš, ráda se inspiruju:) a obdivuju tě, že si doma upečeš třeba chleba, já jsem na to moc líná:-D Tak ať ti ten režim funguje a vydrží, co nejdéle!:)

    ReplyDelete

Děkuji za komentáře:) Odpovídat budu k vám na blog nebo do komentářů, nejde mi přidávat odpověď:(



blogger template by lovebird