Wednesday, April 10, 2013

Banánový flapjack!

Ahooj:)
Ano, ano..hanba mi. Nic jsem zase nepřidala, nic jsem zase nezkoukla..ale mám pocit, že trpím spánkovou deprivací, v noci se mi zdá o národním hospodářství a ve sprše si odříkávám Aristotela a jeho druhy jsoucen..Aneb maturita ze ZSV není zrovnka ok:D co jsem si proboha tehdy myslela?? Proč jsem si to vzala..měla jsem maturovat z profilové části z češtiny nebo třeba ze zemáku..ne. Denisa si hrdě napíše zsv a bude si o sobě myslet, jaká je to brnkačka a jak jí to hrozně baví :D no ale chybama se člověk učí, při další volbě něčeho důležitého budu přemýšlet více..
Potřebovala jsem se vypsat..a teď hurá na recept!
Co je to vlastně ten flapjack? Je to ovesná tyčinka, nic víc, nic míň:) Najdete ho ve zdravých výživách nebo dokonce i někdy na pumpách/trafikách..mám pocit, že se teď docela rozšířil:) Já ho začala jíst v Anglii a svojí  lásku přenesla na mamku, pro kterou jsem je vlastně pekla:) Protože mé musli tyčinky nemůže- je alergická na mandle..:/  Tak jsem jí chtěla udělat radost a zároveň pokořit domácí flapjack!
A povedlo se! Měla jsem sice jen malý kousíček.(stále se snažím jíst,co nejvíce bezlepkově), ale všem moc chutná, potvrdilo už několik lidí!
Tak hurá do toho!


2 banány
350g ovesných vloček
125g másla (nejlepe nesoleného)
2 lžíce agáve syrupu
85g třtinového cukru
půlka lžičky prášku do pečiva

Předehřejeme si troubu na 180. V mikrovlnce rozpustíte máslo,agáve a cukr, pořádně rozmíchejte a opatrně miska je fakt pak horká:D:D. Smícháte pořádně vločky, prášek a máslo/cukro/agávovou směs, pořádně promícháte a nakonec přidáte i vidličkou rozmačkaný banán. Všechno hezky promíchat, ať se to všechno spojí a šup s tim do pečící misky.


Pečeme tak 20-25 minut, aby vršek byl takový zlatavý:)




Tak sice nevypadají moc vábně a pevně, ale věřte,že stojí za to! Příště ty vločky pomelu, aby byly víc pohromadě:) Skvělá svačinka,snídaně nebo jen tak na chuť.

Jinak, plánuju článek o svém roce v Anglii, zajímalo by vás to?:)

10 comments:

  1. spánková deprivace postihla už i mě!:D včera jsem málem nevylezla..
    ZSV mě čeká až od příštího roku a řeknu ti jedno, netěším se :D maturitu zvládneš!!:)
    flapjacky se mi líbí<3 nedivím se, že chutnaly! :P a rok v Anglii jen závidím, článek si ráda přečtu!:)

    ReplyDelete
  2. Maturita ze zsv je hračkaaaa ;D držim palce ;)
    No já nejspíš pojedu na půl roku na erasmus do londýna, takže článek o anglii bych slupla jako malinu, i když už jsem tam párkrát byla, ale nikdy ne dýl než 3 týdny :)) takže piš piš piš :D

    ReplyDelete
  3. To vypadá dobře ! :)))

    Jinak tě zvu na svojí GA http://nikol-kach.blogspot.cz/2013/04/prvni-giveaway-pro-vas.html byla bych ráda za tvojí účast.

    ReplyDelete
  4. Recept se mi líbí, určitě ho vyzkouším :) A ten článek určitě přidej, jsem zvědavá a ráda kouknu. Já se zase vracím za dva dny domů a už se těším ;)

    ReplyDelete
  5. já tě s tím ZSV chápu, taky bych byla schopná si to vzít k maturitě, ale když si to tak vezmu, tak je toho tam tolik, že bych to nedala :D ale taky mě ten předmět baví :) .. flapjack vypadá dobře :) hlavně se mi líbí, že všechny suroviny máme běžně doma, takže až se mi bude chtít péct, zapřemýšlím o tom ;)

    flintka= flint tyčinka :D taková ta strašně sladká kokosová :D

    ReplyDelete
  6. vypadá to skvěle. půjčila jsem si to na blog :) samozřejmě se zdrojem :)

    ReplyDelete
  7. Určitě to vyzkouším a ty zvládneš i ZSV to bych se nebála!:-)

    ReplyDelete
  8. Zvládneš to, neboj! :))
    Flapjack je super!

    ReplyDelete
  9. Já jsem maturovala ze zsv a bylo to v pohodě. Určitě to zvládneš. :) Jinak ten flapjack vypadá lákavě.

    ReplyDelete

Děkuji za komentáře:) Odpovídat budu k vám na blog nebo do komentářů, nejde mi přidávat odpověď:(



blogger template by lovebird