Wednesday, August 7, 2013

Omluva a spartan trénink!



Ahoooooj!
já vím:(
Hanba mi! Skoro tři týdny bez článku a to jsem slibovala mnohé..
Jestli čekáte něco: protože si užívám léta na plno, vymetám párty a objíždím moře..No, tak realitka je jiná:D
Pondělí až pátek práce, po práci fitko, doma koma spánek a o víkendech se tedy snažím dohnat to "letní užívání". Simple:)
Takže z časových důvodů tu sakra dlouho nic nepřibylo..Ale to se teď budu snažit napravit, udělám si lepší time managment a zase to tu rozjedu, protože mi to 1)sakra chybí 2) vy mi chybíte 3)nechci,aby to tu úplně umřelo..:)


Tak a teď k věci:) Jak už jsem psala, 28.9 mě čeká Spartan sprint v Bořeticích:) A tomu jsem se snažila přizpůsobit cvičení.. Ze začátku jsem si původně myslela, jak budu cvičit sama ve fitku a dám sbohem na chvili Zuzce, tak se stalo trošku jinak:) Sice do fitka chodím, ale na lekce a to téměř každý den:)
Tak jdeme na představování lekcí!

Začneme mým nejoblíbenějším- Bodypump


Hodinová lekce, kde se používá volná činka a různé váhy. Vždy se na jednu písničku (většinou prodlouženou) procvičuje jedna partie. Začíná se zády, pak následují nohy, no a potom na stířdačku bicepsy, tricepsy, prsa, znova nohy a záda a na konci břicho:) Na nohy se používá i stepper:)
Je většinou na nás, kolik si nandáme, ale trenérka vždy dá pokyn buď ke zvýšení nebo snížení vah. Většinou (kromě bicepsů:D) si nakládám víc než mi je příjemný, výzva musí být! Až teda na ty bicepsy, to jsem lama největší, ale chci cvik dokončit a jednou jsem si naložila víc a prostě ruce stávkovali..Tak třeba za týden dva si je zvýším a uvidím, jak se zlepšily!:)

Circuit training


Circuit training není obyčejný kruháč, ale je to vlastně 45 minut HIITU. Kdy se na každou písníčku jedou série cviků, dokud neskončí..:D Hodně se to různí, ale například..lunges s váhou 10x a pak 10x burpees a celou písníčku hezky..nebo 12 squat se 4kg medicimbalem a 10 výskok na stepper..atd, atd:) Na konci je zase posilování na břicho a zasloužený strečink, kdy já osobně už jenom leži vyfluslá na zemi lehce se protahuju:D

Nike Training Club


NTC je vlastně skoro to samé jako Circuit Training:) Používá cviky z NTC aplikace, kterou určitě všichni dobře znáte:) Ale je to zkrátka větší zábava než se potit sama doma:) je to zkrátka větší výzva!


Core Training


Core Training je vlastně taková oddechovka, má jenom 30 minut a jde o posilování v pomalém tempu, používá i prvky pilates. K pomůckám patří hlavně guma, občas lehoučké váhy.

Tak a jak vypadá ve finále můj cvičící týden?
PO: NTC, večerní běh
ÚT: Bodypump, běh na páse
ST: circuit training, večerní běh
ČT: core training, cvičení na strojích ve fitku
PÁ: Bodypump, ranní běh
SO: různí se to, ale je to můj tzv. aktivní rest day..to znamená, že jedu třeba na brusle, rychlá procházka nebo jiný "odlehčený"
NE: totální rest day

Běh je tam kvůli spartan raci, přece jenom 5 km..A to je ještě min. 5, takže to může být ve finále třeba 8..no a trénovat se musí!:)

Jak si užíváte prázdnin?:)

A opravdu slibuji, že se teď polepším:)

12 comments:

  1. Vítej zpátky! Těším se na další a další články!

    ReplyDelete
  2. no jéééé jjá jsem si říkala, co s tebou... xD držím pěsti na spartan race... já na sobě máknu a nejspíš si to dám s kámošem příští rok xD

    ReplyDelete
  3. Ty to máš teda nabité! :))
    Je super, že se na ten běh tak připravuješ. ;)

    ReplyDelete
  4. Tyjo, NTC veřejně bych mohla taky zkusit, vidíš to! :)

    ReplyDelete
  5. panejooo, ty cvičíš jako o život! tak ať ti to vyjde:)

    ReplyDelete
  6. ty teda jedeš :D spoustu těch cvičení ani neznám, ještě aby jo, tady v zadečku světa ;) tak hodně štěstí na ten spartan race, seš odvážná :)

    ReplyDelete
  7. taky bych brala takový cvičení :) přeju hodně štěstí ve zlepšování :)

    ReplyDelete
  8. Tak to koukam a obdivuju! To bodypump vypadá zajímavě. Já se zatím nějak nemůžu dostat z domácího cvičení někam mezi lidi (nechce se mi po práci sedat do auta a trmácet se z vesnice do města) :)

    ReplyDelete
  9. teeda, ty ses do té přípravy pořádně vrhla, cvičíš dost! :) super, budu ti držet palce :)

    ReplyDelete
  10. samozřejmě, nic není 100% záruka, ale tak díky výzkumům jsou udělané nějaké závěry podle kterých se lze řídit :)

    ReplyDelete
  11. Ježiš to je pohybu! :D
    Ty cereálie jsou z Rakouska, ale mají je v Česku v Praze v tescu .. za Václavákem. :D Tam jsem je taky viděla. Jsou to honey balls, značka tesco a nějaká růžovo-fialová krabice. A JSOU NEJLEPŠÍ!
    Jenže ty jíš gluten-free, ne? Takže to asi nic :/ :D

    ReplyDelete

Děkuji za komentáře:) Odpovídat budu k vám na blog nebo do komentářů, nejde mi přidávat odpověď:(



blogger template by lovebird