Monday, November 4, 2013

Walden Farms- proč ne?

Ahoj!:)
Dnešní článek bude povídací a takové malé varování pro všechny, kdo by pro 0 kalorií,cukrů a tuků obětoval zdraví!:)
Píšu článek z vlastní zkušenosti a ještě jsem pro vás přeložila pár studií:)
O co se teda jedná? K nám do Čech už dorazili produkty Walden Farms.
http://www.lovefood.cz/cz/katalog/walden-farms
Zní to skvěle ne?
filtrovaná voda, odtučněný kakaový prášek, karamelové barvivo, přírodní dochucovadla, rostlinné vlákno, suchralosa(Splenda), vanilkové aroma, xantanová guma, sůl, benzonát sodný.
Splenda, modla obézních Američanů. Chemické sladidlo. Zkráceně, co Splenda způsobuje. Splendou(nebo jiným chemickým sladidlem vlastně obalamutíte tělo, myslí si, že dostane cukr, ale ten nepřijde..proto vás za nedlouho začne honit mlsná a pořád dokola.
Jedna americká fitnesska- Bo Shin na sobě provedla pokus, vyřadila Splendu ze svého jídelníčku a čekala, co se bude dít. Fotka mluví za vše, během testu nezměnila rutinu cvičení, ani jídlo:)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=492169314142558&set=pb.126377780721715.-2207520000.1383584779.&type=3&theater




A co chuť Walden Farms? Bleh. Sama jsem ochutnala čokoládový dip a peanut butter, když jsem byla v US. Obojí má takovou gelovou konzistenci a má takový..chemický dojezd:D
Ano, je lepší než se cpát čokoládovým syrupem..Ale není lepší si ho dát jednou za čas a necpat se každý den tím chemickým?
O arašídovém máslu snad mluvit nemusíím, ty kalorie a tuky z něho jsou našemu tělu stokrát prospěšnější :)
Za mě tedy ne:)
Jaký máte názor vy?




http://dailydishrecipes.com/uncovering-truth-walden-farms/

11 comments:

  1. já jsem na to koukala, když jsem objednávala z amazonu jiný "vynález", ale přišlo mi to "too good to be true" a že je to určitě ve skutečnosti pěkná hnusárna ×D

    ReplyDelete
  2. Tak to je dobrá náhoda, zrovna včera jsem hledala na netu nějaké jejich produkty...Chtěla bych to ochutnat, ale taky tomu zvlášť nefandím. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je to prostě pro určitý Amíky. Ti co to nahradí, tak zhubnou a budou to hrozně propagovat :D

      Delete
  3. Dívám se na ten jejich katalog. Obaly a představení samotných výrobků krásné, marketéři se činili, ale po přečtení "Žádné kalorie, tuky, sacharidy, lepek nebo cukry jakéhokoliv druhu" si říkám, z čeho ten DRESING teda sakra je? Co jako je ta "Walden cesta"? Chybí mi tam detailní složení, zvláště když píšou, co skvělého výrobek obsahuje "a mnohem více". "Přejděte a ušetříte pokaždé stovky kalorií, " Walden cestou."" Já bych měla strach to pozřít, působí na mě jako sekta. :-D

    ReplyDelete
  4. Já bych to upřímně nikdy nestrčila do pusy! :D

    Blog ϐook of ϐeauty

    ReplyDelete
  5. Ja som to chutnala na EVLS Prague Pro, sirupy chutia strasne chemicky, mate po nich sucho v hrdle. Ale karamelovy dip bol naozaj dobry :)

    ReplyDelete
  6. O Walden Farms jsem už četla a přistupuju k tomu s naprostým odporem teda. Nikdy. :))

    ReplyDelete

  7. Ceníme si recenze na naše produkty a Vaše hluboké znepokojení , pokud jde o kvalitu surovin z kterých jsou naše výrobky zhotoveny . Chtěli bychom se vyjadrit k některým Vašim hlavním připomínkám .Pojďme nejprve začít s obecným základem. Je třeba poznamenat, že Walden Farms výrobky jsou vyrobeny z velmi stejných složek , tak jako jiné dresinky, omáčky a dipy, ale technologie zpracování těchto složek se liší . Mimochodem tato technologie je patentovaná a pokud máte zájem, můžete svobodně udělat výzkum na tento patent #6245372. Pojďme nyní přistoupit k podrobnějšímu přezkoumání složek o kterých jste se zmínila:
    Začněme s tím, co říkáte chemikálie : Xanthan Gum je zcela přírodní zahušťovadlo ze zeleniny. Benzoan sodný je v současnosti jedním z nejpopulárnějších konzervačních látek, které lze najít v jiném podobném zboží v supermarketech.
    Co upoutalo naši pozornost je Vaše recenze sladidla sukralózy , které je také známo jako Splenda . Říkala jste, že při užívání Splenda Váš organismus stále touží po cukru v krvi, máte nějaké vědecké důkazy , jak potvrdit Vaše tvrzení ? My o žadnem nevíme . Lidské tělo funguje na základě kalorií, které jdou tzv. IN a OUT. Pokud lidé mají problémy s cukrem, je to ze snížení spotřeby cukru. Ne proto, že užívají Splendu. Dovolte mi, abych Vám uvedl příklad: pokud zastavíte spotřebu cukru a nepoužijete sladidlo Splenda , budete mít touhu po cukru? Pravděpodobně ano. Takže, na vině Splenda z vedeckeho hlediska neni.
    Pojďme si také vyjasnit fotografii, kterou jsou jste přiložila. Mohu se zeptat .... myslíte si opravdu, že velikost tváře, se může stát dvakrát menší po vytažení sladidla, zatímco ostatní části těla zůstávají stejné? Pokud ano, zašlete nám prosím následující vědecké důkazy, které to mužou doložit Máme a je mnoho studií o Splenda a nic z toho co říkáte, je pravda. Proto je rozumná spotřeba sukralózy považována za bezpečnou, a to hlavními světovými zdravotnickými organizacemi.
    A poslední věc, " Walden Farms - Proc ne ?" , Dovolte mi říct, " proc ano " . Už jste někdy slyšela , že obezita je výsledkem nadměrné spotřeby kalorií ? Myslím, že ano . Velká část kalorií pochází z majonézy, dresinku , výrobku z čokolády atd. Naším cílem je pomoci lidem snížit spotřebu kalorií , a proto Walden Farms vynalezl technologii , jak snížit množství kalorií v některých výrobcích . Naše výrobky jsou bezpečné pro lidi s cukrovkou / diabetiky, kteří prostě nemohou konzumovat cukr z důvodu nemoci, neobsahují žádné živočišné produkty , a tak tedy i vhodné pro vegetariány a vegany . Taktéž vhodné pro ty, kteří preferují košer potraviny. Česká republika je 10tou zemí na světě, ktera trpí cukrovkou a obezitou . Naše ingredience nejsou o nic horší než ostatní, ale můžete nám ukázat jakýkoliv produkt , který má stejné množství výhod. Například náš Italský dresink - složení : filtrovaná pitná voda, jablečný ocet, bílý ocet, sůl, mletý česnek, cibulový prášek, rostlinná vlákna, oragáno, přírodní koření, přírodní ochucovadla, citronová šťáva, červená paprika, černý pepř, xantanová guma, sukralóza, potravinářské barvivo, benzoát sodný. Hellmann's: Voda, rostlinný olej, ocet, sýr (5% hm.), cukr, jedlá sůl, pasterizovaný vaječný žloutek, sušená zelenina (česnek 0,9% hm., cibule), modifikovaný kukuřičný škrob, regulátor kyselosti (kyselina mléčná), ryby (ančovičky), hořčičná semena, směs sušených bylin a koření, zahušťovadlo (xanthan), emulgátor (Polysorbate 60), antioxidant (kalciumdinatrium EDTA).
    Neuvidíte žádný významný rozdíl kromě toho,ze Hellmans 15 ml má stejné množství kalorií jako cela láhev dressingu. Pokud nemáte žádné problémy s hmotností , nechte i ostatní lidi se tohoto problému zbavit .
    Děkujeme Vám za Váš zájem a doufáme, že se k našemu komentáři ve Vašem bloku vyjadříte. Děkuji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobrý den, ano chápu, že pro obézní lidi to může pomoci, proti tomu nic nemám. Jen jsem napsala svůj vlastní názor, protože se snažím jíst, co nejvíce "whole food", přišlo mi v pořádku napsat svůj vlastní pohled na celou věc. Sama jsem produkty ochutnala a moc u mě nepochodily, možná mám zvláštní chuťové buňky.
      Studie o splendě existují, stačí zagooglit, je i návyková, našla jsem malý summary, kde je vše stručně popsáno: http://www.janethull.com/askdrhull/article.php?id=050
      Myslím si, že by nebylo od věci, kdyby výrobci nahradili třeba stévií.
      Omlouvám se, pokud jsem vás nějakým způsobem urazila, jen jsem chtěla dát najevo svůj názor, pro obézní lidi, je to určitě dobrý start. Pro mě ,zdravé žijícího a sportujícího člověka, to zkrátka není, toť vše:)

      Delete
    2. já třeba s názorem souhlasím.
      Néjenže chutnají odporně, o tom ani nemluvím, ale je to jenom samá chemie!Kdo se snaží zhubnout, se má naučit jíst zdravě a taky zdravě zhubnout a zbavit se závislosti na čokoládě a nezdravém, né nahradit to nějakým bezkalorickým jedem, jako je to tak, po ochutnávce arašídového másla, jsem ani nemohla uvěřit tomu, že se může dát do prodeje..

      Delete
  8. haha, ta fotka leda mluví o tom, že to přehání s photoshopem. Vždyt i ten telefon je o polovinu užší! Asi ho taky dala na bez suchralozovou dietu :D Fakt LOL!

    ReplyDelete

Děkuji za komentáře:) Odpovídat budu k vám na blog nebo do komentářů, nejde mi přidávat odpověď:(



blogger template by lovebird