Wednesday, July 3, 2013

Letní portobello burger!

Ahoj:) Tak do odjezdu mi zbývají dva dny a mě se tu nahromadilo celkem dooost fotek, ale food diary bude zítra:P Dneska bude recept na burgery, které jste mohli vidět v minulém článku, kde jsem dávala recept na pečivo z kokosové mouky:)
Přece si neodepřeme grilovačky, ty k létu patří!



1 portobello houba
1 nektarinka
cherry rajčátka
1 lžíce olivového oleje
stroužek česneku
šťáva ze čtvrtky citronu
sůl,pepř

1. Začneme přípravou marinády: do ol. oleje nastrouháme česnek, přidáme šťávu z citronu a osolíme, opepříme.
2. očistíme houbu, rozkrojíme nektarinku na půlku
3. pomažeme marinádou houbu i nektarinky, ale trošku si necháme ke grilu
4. rozpálíme gril/troubu a začneme portobello i nektarinky opékat, z obou dvou stran, občas pomažeme marinádou
5. když je hotovo, naskládáme do housky vašeho výběru:)


Tak, jak si zatim užíváte prázdniny??:)

greenkitchenstories

12 comments:

  1. to je skvělé, vážně!!:) ale o té houbě slyším poprvé:D

    ReplyDelete
  2. V Tescu, ale mají i v Bille nebo Albertu:)

    ReplyDelete
  3. úplne úžasné :) Teším sa na Food diary ;) Ja zatiaľ prázdninujem tak o ničom. Ani mi to nepripadá ako prázdniny :D

    ReplyDelete
  4. luxusní :) tu houbu se někde sebrala nebo koupila? :D

    ReplyDelete
  5. to už mám vyhlídnuté asi rok (viděla jsem na bodyrocku), ale nikde jsem nesehnala velkou portobello za slušnou cenu, tak jsem si udělala zatím jen plněné žampiony :D vypadá to krásně ;)

    ReplyDelete
  6. Grilování si neodepřu nikdy :) Zatím prázdniny nic moc, to počasí to kazí :-/

    ReplyDelete
  7. Sakra, to vypadá dobře :D A to prosím houby nejím... A jak to tak vidím, asi budu muset zkusit tu kokosovou mouku taky :)

    ReplyDelete
  8. už aby u nás byly trhy a já si mohla koupit portobello, s tou nektarinkou to musí být zajímavé

    ReplyDelete

Děkuji za komentáře:) Odpovídat budu k vám na blog nebo do komentářů, nejde mi přidávat odpověď:(



blogger template by lovebird