Ano, ano...:D jsem oficiálně nejhorší blogerka:D
Zápočty, testy a pomalý internet na koleji..:D Může mi tohle stačit jako výmluva?
Ale začaly se mi hromadit fotky a recepty, tak je načase vás (doufám) potěšit:)
Minulý rok na dovolené jsem poprvé ochutnala banánový chleba a byla to láska na první kous! Ale není to zrovna zdravá hitparáda..tak jsem si konečně sedla a hledala recept na veganskou a bezlepkovou verzi, kombinací pár se povedl, samochvála smrdí, ale je to tak!:D
2 hrnky "ovesné" pohankové mouky (rozemeleme pohankové vločky)
1/2 hrnku kokosové (nebo jakékoli jiné bezlepkové, došla mi ta vločková:D)
1 hrnek sušených datlí
3 zralé banány
125 ml rostlinného mléka, já měla mandlové
1 lžička skořice
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1. datle nakrájejte na malé kousky a spolu s mlékem rozmixujte ve stolním mixéru, vznikne vám taková krémová směs
2. vedle smíchejte suché ingredience, rozmačkejte vidličkou banán
3. a teď všechno dohromady:) těsto by nemělo být nějak extra tekuté
4. dejte péct na 175 stupnů na takových 50 minut, ale kontrolujte:)
Namazaný kokosovým mlékém:)
Jak nasáváte vánoční atmosféry?:)
na banánový chlebík se taky chystám, ale asi radši zůstanu u té klasické verze (nebo to nahradím celozrnnou moukou, ať to není zas takovej průšvih :D), s těmihle experimenty nemám moc dobrou zkušenost, i když ten tvůj vypadá báječně :)
ReplyDeleteVypadá báječně! :)
ReplyDeleteTak ten se ti povedl, vypadá hezky :)
ReplyDeleteHurá, žiješ! :-D Banana bread miluju a tenhle vypadá fakt skvěle..:-)
ReplyDeleteahoj :)
ReplyDeletemyslím, že kandidátek na nejhorší blogerku by bylo víc :D škola je mor, aspoň že ta nás omlouvá o:)
banánový chlebíček se ti povedl :)
Supr :-) brzy vyzkouším :-)
ReplyDeleteWhat's up, yeah this article is genuinely good and I have learned lot of things from
ReplyDeleteit regarding blogging. thanks.
Feel free to surf to my weblog ... need a job