Protože jsem měla doma jen jeden 200g balíček, másla není moc..ale byl to jen pokus, jestli to vyjde:) A vyšlo! takže příště koupím balíčky tři a naplním celou zavařovací skenici :)
Nejdřív se musíme zbavit "šlupek". Takže si vyndáme velký plech, který vyložíme pečícím papírem a na něj vysypeme všechny oříšky.
Nechala jsem tam asi půl hoďky a bohatě to stačilo, záleží asi na tom jakou máte troubu.
Připravte si čistou a suchou utěrku, do ní nasypejte všechny ořechy- jakoby do ranečku. Potom už stačí,aby se ořechy obouchaly a tím ztratily šlupky:)
Vložíme do mixéru a začneme mixovat až do požadované konzistence.)
A máslo je hotové!:)) Bála jsem se toho,ale povedlo se a vůbec není špatný:) příště tam zkusím nasypat kakao na vaření a uvidíme, jak bude chutnat nutella bez tuny cukru:D
Jů, to vypadá skvěle! My máme doma mandle, šlo by to z nich taky? :D
ReplyDeleteTeeeeda, to je znamení! :-D :-)
ReplyDeleteňam
ReplyDeleteČau,
ReplyDeletemůžu se Tě zeptat jaký mixér používáš? Zkoušel jsem si dělat máslo z oříšků a z mého mixéru se "kapičku" zakouřilo :-)
Díky
Mike
Je to takový ten multiunkční mixér od Brauna:) Musíš po pár minutách dělat pauzy:)
ReplyDeleteJak dlouho jsi to mixovala prosím? :) Dneska jsem zkoušela, přidala jsem do toho ke konci karob a i trochu oleje protže jsem to měla strašně tuhé. Mylsíš že stačí jen déle mixovat?
ReplyDeletevyloženě k sežrání <3 jen škoda, že ho je opticky tak málo :D
ReplyDeleteMůžu se zeptat, jak dlouho vydrží třeba v lednici?
ReplyDeletePhysics 499 Powerpoint film negatives. https://imgur.com/a/xbiseQa https://imgur.com/a/eEJtGJR https://imgur.com/a/t3KcrR9 http://fklqpdrhv8.dip.jp https://imgur.com/a/8uHxe3V http://2klg9es2nj.dip.jp https://imgur.com/a/PzP8odX
ReplyDelete