Krásný večer!:)
Jak jste si užili víkend??:)
Už jste správně letně naladěni?:)
Dnešní recept asi ocení nejvíce milovníci černých oliv, přiznejte se, kdo se k nim hlasí!:D
Recept jsem našla v kuchařce o grilování, kdy je to jako pomazánka na bagetu, ale já trošku zaimprovizovala a ugrilovala jsem si polentu:)
Polenta:
tak polentu uvaříme podle návodu, rozpálíme troubu, na grilovací program a grilujeme, tak jak chceme:) já jí mám radši takovou křupavější, tak to bylo asi na 25 minut?
Olivová tapenáda:
15ml olivového oleje
30g černých oliv
stroužek česneku
lžíce čerstvé petrželky
1 ančovička (já je moc nemusím, tak jsem dala jenom jednu, můžete ale klidně víc)
šťáva ze čtvrtky citronu
sůl, pepř
Příprava nemůže být jednodušší, zkrátka všechno umixujete a pak dokončíte ještě pomačkáním vidličky.
Ozdobila jsem pečeným česnekem, který mamka nepoužila, při vaření.
Jinak hlásím, že jsem úspěšně rozdělala celý hnědý kokos:D Půlku vnitřku jsem dala zmrazit a budu přidávat do smoothie:) V Bille mají teď kokos za 20, tak mi přišlo jako fajn cena a chtěla jsem připomenout dovolenou u moře:D
A protože jsem si chtěla pořídit i ten mladý kokos, ten zelený, tak jsem dneska neváhala a pořídila v Sapě, v Praze:) Kde jsem si mimochodem dala skvělou polévku Pho Bo, byla tak obří, že půlku jsem si nechala zabalit a mám alespoň oběd na zítra:D
Určitě ještě do Sapy ještě během léta zajedu, pro bylinky..dneska jsem to s sebou nechtěla tahat..(ale obří kokos jo!:D)
A mám radost, Zcut cardio konečně ke stažení! První dva workouty mi přišli zatím lehčí, tak uvidíme, co přijde:)
Poslušně se hlásím k milovníkům černých oliv :D
ReplyDeletePolentu jsem ještě nikdy nezkoušela, ale už se na ni dlouho chystám. Kokos u nás v obchodech vůbec nevidím :/ (Billu tu nemáme)
Já rozdělávám kokosy zásadně tak, že je navrtám vývrtkou, nechám vytéct, ořech dám do pytlíku a třísknu s ním o chodník a je to raz dva O:D
ta tapenáda je boží :) měj se krásně!
ReplyDeleteTerpenádu jsem si už taky dělala, jen bez ančoviček a citronu ... Taaakže asi zopakuju s tvým (lepším) receptem ^^ no a polenta, to je moje <3 :D
ReplyDeletePolentu jsem v životě nejedla a příznivcem oliv nejsem, každopádně jídlo vypadá pěkně. :))
ReplyDeleteolivy mi nechutnají, ale polentu ugrilovat zkusím :) Vždycky jsem měla jen polentovou kaši.
ReplyDeletejak ti mohli tu polévku zabalit?:D nevylila se?:D
vypadá to skvěle:) já znám polentu zatím jen na sladko, takže si chvilku počkám, než mi trošku stoupnou sacharidy na den a pustím se do toho! olivy miluju:)
ReplyDeletea chutnala jsi med pampeliškový, Denisko? ten mám teď já a chutná mi víc jak ten normální (ten taky nemusím)
ReplyDeletePolentu jsem nikdy neměla a mezi příznivce oliv opravdu nepatřím :D
ReplyDeletečierne olivy zbožňujem :) a keďže dnes grilujeme som rada, že si prišla s takýmto receptom :)
ReplyDeleteVypadá to hodně dobře. Mimochodem máš užasný design :)
ReplyDeleteto vypadá DOST DOBŘE :) seš šikulka
ReplyDeletevypadá to skvěle! určitě to nkdy vyzkouším. :)
ReplyDeletemáš super blog!
Špaldoto je kupované, ale šlo by to i udělat, stačily by na to ty špaldové kroupy, houby, nebo nějaká zelenina :)
ReplyDeleteolivy nemám ráda žádný, ale vypadá to hezky :)
ReplyDeletena fotce to vypadá nádherně, ale olivy nesnáším:D
ReplyDeletepůvodně jsem chtěla dělat taky lodičky, ale doma jsme nic neměli, tak jsem musela dělat ze zbytků :)
ReplyDeleteJááá miluji černé olivy! :-)
ReplyDeleteJust be yourself by Petra
už taky stahuju zcut :)
ReplyDelete