Konečně přišlo léto!
A co patří k teplému dni? Osvěžující limonáda:)
Tato limonáda byla mé "poprvé" s rebarborou a povedla nad moje očekávání!
Je osvěžující a je jenom na vás, jestli jí chcete mít více sladší nebo naopak kyselejší:) Já milovnice citronů, jsem zvolila kyselejší verzi:)
hrníček jahod
stevia/agáve/med > podle chuti
půlka džbánu vody
20 lístečků máty
šťáva z citronu > je na vás kolik:)
1. dáte o hrnce rebarboru, jahody, sladidlo a vodu
2. přiveďte k varu a pak uberte teplotu
3. přidejte šťávu z citronu a mátu a nechte povařit tak 25 minut na mírném plameni
4. když bude hotovo, zceďte a nechte vychladnout
5. servírujte s čerstvě nakrájenou rebarborou, jahodami, citronem a ledem:)
A užívejte si usrkávání na zahradě!
to vyzerá nádherne!! vidno iba kusok, no už teraz viem, že isto máte krásnu velkú záhradu :) takúto limonadu určite pripravím na posedenie s kamaratkami :) väčšinou robíme citronádu, no toto vyzerá omnoho lepšie :)
ReplyDeleteneke :) to je mazec!
ReplyDeletewow, rebarborová?? vypadá teda víc než lahodně :D
ReplyDeleteach mňami, vyzerá super.^^
ReplyDeleteooou, no tak to musím zkusit !!!
ReplyDeleteto vypadá krásně a svěže))... mám chuť si nalít pořádně velkou studenou sklenici s ledem a cucat tuhle dobrotu někde v Karibiku na pláži :D
ReplyDeletemňam mňam..to vyskúšam :-)
ReplyDeleteJéé! Děkuju moc! Sbírám teĎ všemožné recepty na limonády!:)) A tenhle je super.
ReplyDeletev pohodě, sice teď vypadám jako tvoje kopírka, ale tuhle mňamkotu prostě nešlo nezveřejnit :D
ReplyDeleteto jakože dáváš tu lesní směs a banán dohromady nebo zvlášť ? :)
ReplyDeleteTo vypadá dost dobře. :) Tyjo.. asi to zkusím.
ReplyDeleteOříškovo-mandlové tofu chutnalo.. oříškovo-mandlově. :D Je zajímavé, určitě stojí za zkoušku, ale já osobně jsem čekala něco trochu lepšího. :D
Oooch, to musí chutnat úžasně. A vypadá to taky skvěle! Musím někdy vyzkoušet :)
ReplyDeletevypadá to skvěle!:) já rebarboru vždycky dávala jen do koláče, tohle je ale skvělý nápad:)
ReplyDelete