Sunday, June 16, 2013

Rebarborová limonáda!

Krásné slunečné odpoledne!:)
Konečně přišlo léto!
A co patří k teplému dni? Osvěžující limonáda:)
Tato limonáda byla mé "poprvé" s rebarborou a povedla nad moje očekávání!
Je osvěžující a je jenom na vás, jestli jí chcete mít více sladší nebo naopak kyselejší:) Já milovnice citronů, jsem zvolila kyselejší verzi:)


2 rebarbory (1 na vaření, půlka druhé na zdobení)
hrníček jahod
stevia/agáve/med > podle chuti
půlka džbánu vody
20 lístečků máty
šťáva z citronu > je na vás kolik:)

1. dáte o hrnce rebarboru, jahody, sladidlo a vodu
2. přiveďte k varu a pak uberte teplotu
3. přidejte šťávu z citronu a mátu a nechte povařit tak 25 minut na mírném plameni
4. když bude hotovo, zceďte a nechte vychladnout
5. servírujte s čerstvě nakrájenou rebarborou, jahodami, citronem a ledem:)

A užívejte si usrkávání na zahradě!


13 comments:

  1. to vyzerá nádherne!! vidno iba kusok, no už teraz viem, že isto máte krásnu velkú záhradu :) takúto limonadu určite pripravím na posedenie s kamaratkami :) väčšinou robíme citronádu, no toto vyzerá omnoho lepšie :)

    ReplyDelete
  2. wow, rebarborová?? vypadá teda víc než lahodně :D

    ReplyDelete
  3. ooou, no tak to musím zkusit !!!

    ReplyDelete
  4. to vypadá krásně a svěže))... mám chuť si nalít pořádně velkou studenou sklenici s ledem a cucat tuhle dobrotu někde v Karibiku na pláži :D

    ReplyDelete
  5. mňam mňam..to vyskúšam :-)

    ReplyDelete
  6. Jéé! Děkuju moc! Sbírám teĎ všemožné recepty na limonády!:)) A tenhle je super.

    ReplyDelete
  7. v pohodě, sice teď vypadám jako tvoje kopírka, ale tuhle mňamkotu prostě nešlo nezveřejnit :D

    ReplyDelete
  8. to jakože dáváš tu lesní směs a banán dohromady nebo zvlášť ? :)

    ReplyDelete
  9. To vypadá dost dobře. :) Tyjo.. asi to zkusím.

    Oříškovo-mandlové tofu chutnalo.. oříškovo-mandlově. :D Je zajímavé, určitě stojí za zkoušku, ale já osobně jsem čekala něco trochu lepšího. :D

    ReplyDelete
  10. Oooch, to musí chutnat úžasně. A vypadá to taky skvěle! Musím někdy vyzkoušet :)

    ReplyDelete
  11. vypadá to skvěle!:) já rebarboru vždycky dávala jen do koláče, tohle je ale skvělý nápad:)

    ReplyDelete

Děkuji za komentáře:) Odpovídat budu k vám na blog nebo do komentářů, nejde mi přidávat odpověď:(



blogger template by lovebird